Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
3D-Project Hoogeveen – Het gaat beginnen

Dinsdag 26 november kregen de basisscholen uit de regio Hoogeveen tijdens een bijeenkomst op RSG Wolfsbos nadere uitleg over het 3D-project. Na een warm welkom door Petra Hummel van RSG Wolfsbos nam Jos Kok, namens de Rotaryclub Staphorst-Reestland, het woord om het initiatief nader toe te lichten. Om een goed beeld te krijgen hoe een dergelijk project nu in de praktijk werkt, was Manuela van den Bos (leerkracht Chr. Jenaplanbasisschool de Morgenster Geldermalsen) uitgenodigd om het een en ander toe te lichten. Tijdens de pauze konden de leerkrachten met eigen ogen zien hoe een 3D-printer nu eigenlijk werkt.

Remco Liefting van 3Dkanjers ging vervolgens nader in op het starten van een eigen 3D-project en hoe een basisschool kan participeren in het 3D-project en wat hier voor nodig is. Menno Wierdsma van de Hanzehogeschool Groningen gaf toelichting op de ondersteuning die beschikbaar is. Tot slot kwam Gea Weerts, senior beleidsadviseur/Accountmanager Economische Zaken van Gemeente Hoogeveen, aan het woord en onderschreef het belang van dit initiatief.

Het 3Dkanjers project Hoogeveen richt zich op de kinderen in groep zeven en/of acht van basisscholen in Hoogeveen en omgeving. Maximaal 10 basisscholen kunnen zich opgeven voor het project dat loopt vanaf januari 2014 tot aan het einde van het schooljaar. De aanmeldingen lopen al snel binnen en het maximum voor het voorjaar is nu bijna bereikt. Meer informatie over het project leest u hier.

Lees ook het artikel in de “krant van Hoogeveen” over het 3D-project.


Je kan niet meer reageren, maar trackbacks en ping backs staan open.