[wpdreams_ajaxsearchpro id=1]
3Dkanjers op NOT 2015 | 3D-printen in het onderwijs

“Scholen zijn elke dag bezig het allerbeste uit hun leerlingen te halen en we zien dat moderne leermiddelen daarin een steeds grotere rol spelen. De aanstaande NOT lijkt me een mooie gelegenheid voor leraren om zich te laten inspireren en te kijken wat voor de eigen lespraktijk zou kunnen werken en wat niet”, aldus staatssecretaris Sander Dekker in het speciale NOT Magazine van december.

Dat is zeker een mooie gelegenheid! Ultimaker, 3Dkanjers en de Rolf groep (KG & Rolf en QL-ICT) heten u dan ook van harte welkom op één van onze stands op dé vakbeurs NOT van 27 tot en met 31 januari 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht.

De 3D-printer als inspirator voor wetenschap en techniek in het onderwijs

Basisschool leerlingen krijgen 3D printles op de Groene Driehoek.Steeds meer scholen kijken naar de mogelijkheid voor het inzetten van een 3D-printer in het onderwijs om het onderwerp wetenschap en techniek leuk en uitdagend te maken maken. Maar op welke manier wek je de interesse van leerlingen met de 3D-printer en stimuleer je tegelijkertijd de ontwikkeling van specifieke vaardigheden? Moet je daarvoor een speciale training hebben als leerkracht of kunnen de leerlingen dit helemaal zelf oppakken? En welke 3D-printer is hier nu voor geschikt? Een kant-en-klare of een 3D-printer die de leerlingen geheel zelf kunnen bouwen?

Ultimaker – 3Dkanjers – de Rolf groep

Op de stand van Ultimaker / 3Dkanjers (F049) en in de lounge (D057) van de Rolf groep (KG & Rolf / QL-ICT) vertellen wij u er alles over en laten we zien hoe het werkt en waarom het zo werkt. Ultimaker is dé leverancier van 3D-printers in het onderwijs en ondersteunt 3Dkanjers – exclusief – voor het primair onderwijs. 3Dkanjers is hét initiatief voor 3D-printen voor basisscholen en heeft een unieke leerlijn ontwikkeld: de 3Dkanjers Experience. Leerlingen leren hiermee op een uitdagende en onderzoekende wijze de werking en toepassing van de 3D-printer goed kennen door deze eerst zelf te bouwen en daarna zelf ook te gebruiken.

Wij nemen voor u de tijd

Kom langs op stand F049 (Hal 10, Management, Advies en Organisatie) van Ultimaker / 3Dkanjers en maak kennis met de wereld van 3D-printen in het onderwijs. Wil je inhoudelijk wat dieper in kunnen gaan op de mogelijkheden van het starten van een 3Dkanjers Experience bij jouw op je school? Maak dan met het formulier hieronder nu al een afspraak met één van onze 3Dkanjers Coaches. Dan nemen wij echt even de tijd. Ben je breder geïnteresseerd in de toepassing van moderne leermiddelen in het onderwijs? Maak dan een afspraak met één van de adviseurs van KG & Rolf / QL-ICT. Zij nemen, indien u dat wenst, u mee langs alle relevante stands op de NOT en geven hun visie weer op leren in de 21ste eeuw.

3DkanjersNOT

En als dat nog niet genoeg is…

fotoTijdens de NOT beurs verloten wij elke dag één gratis 3Dkanjers inspiratie workshop: “van idee naar creatie”, voor een groep leerlingen bij u op uw school. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen een uitdaging aan om een praktisch probleem op te lossen en maken uiteindelijk een digitaal ontwerp, wat vervolgens wordt uitgeprint. Hoe cool is dat? Deze prijs is natuurlijk alleen te winnen als u serieus aan het nadenken bent over het toepassen van 3D-printen op uw school om zo het onderwerp wetenschap en techniek leuk en uitdagend te maken. Hoe kunt u dit winnen? Door met onderstaand formulier een afspraak met ons te maken tijdens de beurs.


De meemakers van 3Dkanjers:

De Rolf Groep (QL-ICT en KG & Rolf), OinO-Advies, Ultimaker, Innofil3D en 3Dkanjers hebben samen de handen ineengeslagen om een flinke impuls te geven aan het techniekonderwijs in Nederland.

  • 3Dkanjers is een initiatief dat is ontwikkeld door Remco Liefting en Jos Kok van 3Dkanjers; Projectbureau voor talentontwikkeling door wetenschap en techniek.
  • de Rolf groep is al meer dan honderd jaar producent en leverancier van een breed assortiment onderwijsleermiddelen, producten op het gebied van digitaal leren, spel- en ontwikkelingsmaterialen, creatief materiaal, buitenspeelmateriaal en meubilair.
  • OinO-Advies, ondernemers in onderwijs, ondersteunt het primair onderwijs middels maatwerk trainingen en ontwikkelingstrajecten.
  • Ultimaker is een Nederlandse producent van (open source) 3D-printers. Geroemd in vakkringen en heeft een zeer groot wereldwijde community van co-creators.
  • Innofil3D is onze partner als het gaat om PLA filament. Het plastic voor de 3D-printer. Zo kunnen wij tegen een gereduceerd tarief 3Dkanjers filament aanbieden met een hoge kwaliteit dat ook “food graded” is.

Je kan niet meer reageren, maar trackbacks en ping backs staan open.