Wil je je lesstof tot leven brengen? Virtual reality maakt het onbereikbare bereikbaar! Met onze VR-arrangementen, docententrainingen en gastlessen ontdek je de voordelen van deze nieuwe technologie voor het onderwijs van nu. Laat je verrassen door de mogelijkheden van VR in de klas.

Technologische ontwikkelingen creëren nieuwe kansen in het onderwijs. Met virtual reality (VR) bied je leerlingen een levendige en unieke beleving. VR-onderwijs is ervaringsgericht en maakt het mogelijk om plekken te bezoeken die anders onbereikbaar zijn. Ga met leerlingen op reis en bezoek samen de Taj Mahal, maak een tour door ons zonnestelsel of onderzoek de processen in een plantencel. Zin in een spannend avontuur? Neem dan eens een kijkje in een nucleaire reactor! Met VR kun je allerlei onderwerpen van verschillende kanten bestuderen. Zo maak je lastige concepten begrijpelijk en kun je leerlingen uitleg bieden die in 2D niet mogelijk is.

Als docent kies je zelf wanneer VR van toegevoegde waarde is voor het leerproces van je leerlingen. Gebruik VR bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuwe onderwerp, als ondersteuning bij een gedetailleerde uitleg of tijdens een zelfstandige opdracht waarbij leerlingen zelf een unieke ervaring maken met hun smartphone of een VR-bril. Benieuwd naar de mogelijkheden van VR-onderwijs? Wij bieden diverse VR-arrangementen en docententrainingen aan om de wereld van virtual reality te ontdekken. Samen kijken we hoe virtual reality bij jullie op school ingezet kan worden. Wil je eerst kijken hoe leerlingen VR ervaren? Tijdens onze gastlessen gaan leerlingen zelf aan de slag en kunnen ze al hun creativiteit kwijt.

TeachVR: hét VR platform voor scholen
TeachVR maakt virtual reality toegankelijk voor het onderwijs en brengt hard- en software bij elkaar. Binnen het TeachVR-platform heb je toegang tot bestaand (les)materiaal en kun je gemakkelijk zelf nieuwe content creëren. WisMon helpt scholen te onderzoeken hoe TeachVR het beste aansluit op onderwijsbehoeften, zorgt voor een soepele implementatie van TeachVR in de lessen en creëert content voor TeachVR.

De voordelen van TeachVR:

  • De hard- en software zijn gemakkelijk te gebruiken. Het maken van een VR-les is net zo eenvoudig als het in elkaar zetten van een powerpointpresentatie.
  • Iedereen kan zijn VR-creaties delen. Zo heb je toegang tot een bijna eindeloze bibliotheek van VR-materiaal.
  • Het lesmateriaal van TeachVR sluit aan op het curriculum. Doordat het per vak is ingedeeld, vind je gemakkelijk lessen die aansluiten bij het onderwerp dat je zoekt.
  • De software is ook toegankelijk voor leerlingen. Met TeachVR kunnen leerlingen de mogelijkheden van virtual reality onderzoeken en zelf VR-ervaringen maken.
3Dkanjers VR-arrangementen
3Dkanjers heeft diverse VR-arrangementen samengesteld voor scholen die een 3Dkanjers project willen starten: 3Dkanjers VR-Experience en de 3Dkanjers VR-Discovery (basis en uitgebreid).

  • 3Dkanjers VR-Experience: Maak, deel en presenteer als leerkracht je eigen VR-lessen met 360º foto’s en video’s. Speciaal voor het primair, speciaal en voortgezet onderwijs (onderbouw).
  • 3Dkanjers VR-Discovery basis: Leerlingen en leerkrachten kunnen eenvoudig hun eigen 3D-creaties bouwen, ze animeren met code en ze verkennen in virtuele of Augmented Reality. Speciaal voor Primair onderwijs bovenbouw en voortgezet onderwijs.
  • 3Dkanjers VR-Discovery uitgebreid: Leerlingen en leerkrachten kunnen eenvoudig hun eigen VR omgeving bouwen met 360º foto’s en video’s, eigen 3D-creaties bouwen, ze animeren met code en ze verkennen in virtuele of Augmented Reality. Speciaal voor het primair, speciaal en voortgezet onderwijs.

Ga naar de webshop voor meer informatie over deze arrangementen of neem contact met ons op voor een afspraak.