Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Internationale Techniekconferentie 2019
september 19, 2019
0
Themamiddag ‘Ontdek de wereld om je heen’
september 19, 2019
0

Op 30 oktober 2019 organiseert Reinders de themamiddag ‘Ontdek de wereld om je heen’.

Je kunt de methodes beter leren kennen door deel te nemen aan verschillende workshops, het vraagstuk `digitaliseren op mijn school’ komt aan bod en je kunt je verdiepen in diverse STEAM workshops. Volg 3 workshops en krijg in één middag alle ins en outs te horen!

3Dkanjers verzorgt tijdens deze inspirerende dag de workshop 3D-printen in het klaslokaal.

Techniek Uitmarkt Beverwijk
september 19, 2019
0

Kun je inspiratie gebruiken voor je lessen Wetenschap & Technologie (W&T)? Kom dan naar de Techniek Uitmarkt. Voor schoolleiders en leerkrachten uit het primair onderwijs zijn er workshops, informatiestands en demonstraties. Kortom, op de Techniek Uitmarkt zijn alle ingrediënten aanwezig voor een inspirerende middag over W&T in de klas. WisMon/3Dkanjers is er natuurlijk bij met 3D-printers, VR en Robots en een praktische W&T aanpag voor basisscholen.

WisMon en 3Dkanjers bundelen hun krachten voor innovatief onderwijs

Met ingang van 1 juli 2019 is 3Dkanjers onderdeel van WisMon.

3Dkanjers, met een kleine 700 scholen marktleider in Nederland op het gebied van onderwijsprogramma’s rondom de 3D-printer, zocht al langer een partner om de groei in goede banen te kunnen leiden en het onderwijs rondom de 3D-printer te versterken. In WisMon vond 3Dkanjers deze partner.

Ook WisMon, expert op het gebied van advies, nascholing, gastlessen, onderwijsontwikkeling en detachering van hybridedocenten voor het beta-, wetenschap- en techniekonderwijs, was op zoek naar een partner om haar activiteiten op het gebied van innovatief onderwijs verder uit te breiden. De onderwijsprogramma’s van 3Dkanjers zijn een perfecte aanvulling op de (advies)trajecten die WisMon uitvoert op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, virtual reality en ander innovatief bèta-onderwijs terwijl WisMon op haar beurt de professionele kennis in huis heeft om de onderwijsprogramma’s verder te ontwikkelen voor het toekomstgerichte onderwijs.

3Dkanjers zal blijven bestaan als zelfstandige propositie binnen WisMon, maar wordt inhoudelijk versterkt door de samenwerking met WisMon’s andere onderwijsthema’s en het uitbreiden van de leergebieden. Remco Liefting en Jos Kok blijven de bekende aanspreekpunten voor 3Dkanjers.

WisMon wil de komende jaren een vooraanstaande rol vervullen op het gebied van bèta, wetenschap en techniek in het onderwijs en scholen helpen om innovatief onderwijs op een zinvolle manier vorm te geven. We hebben heel veel zin om hier samen aan te werken.

Heb je vragen over de samenwerking of wil je weten wat 3Dkanjers en WisMon zou kunnen betekenen voor jouw school of stichting? Neem dan contact op met info@wismon.nl