Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onderwijs21: een inspirerende praktijkmiddag voor het onderwijs

16 september 2015 @ 13:30 - 18:00

Wat moeten kinderen nu leren om optimaal voorbereid te zijn op de samenleving in de 21ste eeuw? Naast taal en rekenen en de kernvakken, zijn competenties als samenwerken, creativiteit, ict-geletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden van belang. Ook een betrokken, ondernemende en nieuwsgierige houding komen van pas in de 21ste eeuw.

Dat is mooi gezegd maar hoe pak je dit als leerkracht aan? Wat zijn mogelijkheden? Welke aanpak heeft zich al bewezen? Waar kun je beginnen en wat heb je dan nodig? Hoe kunnen we van elkaar leren?

Op woensdagmiddag 16 september organiseren de Rolf groep, OinO-Advies, de Universiteit Twente en Open Discovery Space een inspirerende praktijkmiddag over onderwijs in de 21ste eeuw. Deze middag ervaart u hoe de bovengenoemde 21-eeuwse vaardigheden aan bod kunnen komen in de dagelijkse onderwijspraktijk. Er worden voorbeelden getoond en deelnemers kunnen hier zelf mee aan de slag. We laten bijvoorbeeld zien hoe je met kinderen samen een 3D-printer kunt bouwen en deze printer direct kunt gebruiken in de les. Hoe je een echte robot kunt inzetten om kinderen meer te leren over kleuren. Of kinderen in staat zijn om samen een app te bouwen die door een lokaal bedrijf direct gebruikt kan worden. Op welke wijze kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs kunnen leren programmeren in een eigen leeromgeving en nog veel meer innovatieve onderwijstoepassingen die je onderwijs interactiever en attractiever kunnen maken.

Gegevens

Datum:
16 september 2015
Tijd:
13:30 - 18:00
Site:
http://onderwijs21.nl/onderwijs21-een-inspirerende-praktijkmiddag-voor-het-onderwijs/

Locatie

de Rolf groep
Josink Esweg 2
Enschede,

Organisator

Onderwijs21
Bekijk de site van Organisator