Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Praktijkmiddag onderwijs21 (Hooglanderveen)

18 mei 2016 @ 14:30 - 17:45

€49

Wat moeten kinderen nu leren om optimaal voorbereid te zijn op de samenleving in de 21ste eeuw? Naast taal en rekenen en de kernvakken, zijn competenties als samenwerken, creativiteit, ict-geletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden van belang. Ook een betrokken, ondernemende en nieuwsgierige houding komen van pas in de 21ste eeuw.

Dat is mooi gezegd maar hoe pak je dit als leerkracht aan? Wat zijn mogelijkheden? Welke aanpak heeft zich al bewezen? Waar kun je beginnen en wat heb je dan nodig? Hoe kunnen we van elkaar leren?

OinO-Advies organiseert in samenwerking met de Rolf groep een inspirerende praktijkmiddag over onderwijs in de 21ste eeuw. Deze middag ervaart u hoe de bovengenoemde 21-eeuwse vaardigheden aan bod kunnen komen in de dagelijkse onderwijspraktijk. Er worden voorbeelden getoond en deelnemers kunnen hier zelf mee aan de slag. We laten bijvoorbeeld zien hoe je met kinderen samen een 3D-printer kunt bouwen en deze printer direct kunt gebruiken in de les. Hoe je een echte robot kunt inzetten om kinderen meer te leren over kleuren. Of kinderen in staat zijn om samen een app te bouwen die door een lokaal bedrijf direct gebruikt kan worden. Op welke wijze kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs kunnen leren programmeren in een eigen leeromgeving en nog veel meer innovatieve onderwijstoepassingen die je onderwijs interactiever en attractiever kunnen maken.

Gegevens

Datum:
18 mei 2016
Tijd:
14:30 - 17:45
Kosten:
€49
Site:
http://www.oino-advies.nl//congressen/detail/52

Locatie

KBS St. Joseph
Disselplein 10
Hooglanderveen, 3829 MD

Organisator

OinO Advies