Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

W&T-café Het onderzoeken waard

22 mei 2019 @ 15:30 - 19:30

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert KennislabNOF in samenwerking met Betapunt Noord het Wetenschap & Techniek café met de titel ‘Het onderzoeken waard’.

Tijdens deze bijeenkomst staat centraal welke plaats in het onderwijs de onderdelen wetenschap en Techniek kunnen krijgen. Wetenschap- en techniekonderwijs stimuleert de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen en doet een beroep op 21ste eeuwse vaardigheden. Spelenderwijs leren kinderen samenwerken, creativiteit en communiceren, het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen en zelfstandig en kritisch denken. En dat zijn nu juist de vaardigheden die het bedrijfsleven graag ziet bij medewerkers.

De centrale lezing wordt gegeven door Annette Dölle. Annette is processor, spreker en schrijver. Ze initieerde het landelijke KeepitCleanDay (2012) en in Amsterdam Uitgestelde Koffie (2013); twee burgerinitiatieven waarbij, zonder gebruik te maken van geld, maatschappelijke thema’s omgezet werden in daadkrachtige projecten. Annette heeft een achtergrond in het theater, psychologie en sociologie – met een voorliefde voor het verbinden van ogenschijnlijk tegenstrijdige doelgroepen. Ze weet daarbij als geen ander technologie te verbinden aan sociale innovatie.
Daarnaast geven meerdere partners van Kennislab NOF acte de présence met interessante workshops op het snijvlak van techniek en onderwijs.

Doelgroep voor deze conferentie:
Leerkrachten, docenten, decanen, bestuurders, schooldirecteuren binnen het primair en voortgezet onderwijs (onderbouw) zien we graag komen. Verder zijn andere belangstellenden van harte welkom.
Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van kennislabnof.frl.

Gegevens

Datum:
22 mei 2019
Tijd:
15:30 - 19:30
Site:
http://kennislabnof.frl/2019/03/29/w-en-t-het-onderzoeken-waard/

Locatie

It Badhûs
Sportloane 2b
De Westereen, 9271 VN

Organisator

Betapunt Noord