Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Het Beste 3D: Raar, maar waar!

Raar, maar waar!

In het kader van de kinderboekenweek, die loopt van 7 oktober tot en met 18 oktober, organiseert 3Dkanjers een unieke 3D-print wedstrijd voor basisscholen die een 3D-printer hebben. Wij dagen de leerlingen uit om een uniek 3D-object te vinden op het internet en deze uit te printen. Je 3D-print moet mensen doen verwonderen. “Hoe kan dit nu gemaakt worden?”, is de vraag die het moet oproepen.

Tijdens deze challenge van 3Dkanjers hoef je dus niet zelf te ontwerpen (mag natuurlijk wel). Het gaat hier om het ontdekken van wat er allemaal kan met de 3D-printer en de ‘kunst’ van het maken van een mooie 3D-print. Inspiratie nodig? Kijk bijvoorbeeld eens naar de onmogelijke 3D-geprinte bout en moer, de onmogelijke piramide of de onmogelijke kubus in een kubus.

Wat kunnen we winnen?

De school met het ‘raarste’ 3D-object dat iedereen doet verwonderen wint een 3D-ontwerp workshop van 3Dkanjers. Hoe gaaf is dat!

Hoe doe je mee en wat zijn de spelregels?
De competitie start op 7 oktober 2015 en sluit op 18 oktober 2015. Een school mag één object inzenden. Dit doe je door een foto en/of filmpje van de 3D-print te maken met daarbij een kort verslag waarom deze 3D-print zo ‘Raar, maar waar!’ is. De bekendmaking van de winnaar is (online) op 19 oktober 2015. Stuur je inzending (tijdig) op naar: info@3dkanjers.nl. Vergeet niet de naam en het adres van je school te vermelden.

De regels:

  • De competitie start op 7 oktober 2015 en sluit op 18 oktober 2015;
  • De competitie is alleen voor leerlingen uit het primair onderwijs;
  • Een vertegenwoordiger van de school schrijft de school in;
  • Een school mag één inzending doen;
  • De school hoeft geen 3D-printer te bezitten om mee te mogen doen. Echter, het uiteindelijke ontwerp moet wel (deels) gemaakt zijn of gemaakt kunnen worden met
  • Een foto of filmpje van het ‘object’ én het verslag dienen voor 18 oktober om 17.00 uur bij 3Dkanjers binnen te zijn. Dus tijdig opsturen naar: info@3dkanjers.nl
  • De jury zal bij haar beoordeling o.a. letten op de kwaliteit van de 3D-print en de originaliteit van de keuze.
  • De school die gewonnen heeft krijgt op 19 oktober 2015 bericht. Op de website: 3dkanjers.nl zal de winnaar ook bekend worden gemaakt.
  • Over de wijze waarop de prijsuitreiking zal plaatsvinden, wordt eind eind oktober 2015 een afspraak met de vertegenwoordiger van de betrokken school gemaakt.
  • 3Dkanjers plaatst foto’s van de ontwerpen en (delen) van het verslag op de website van 3Dkanjers.nl en met deelname aan de wedstrijd geeft de school aan hiermee in te stemmen.

Je kan niet meer reageren, maar trackbacks en ping backs staan open.