Hoe kan je in de klas de onderwerpen techniek en ondernemerschap leuk en uitdagend maken? Op welke manier wek je een onderzoekende en ondernemende houding van leerlingen en stimuleer je tegelijkertijd de ontwikkeling van specifieke vaardigheden?

3Dkanjers en Rabobank Gooi en Vechtstreek hebben hard gewerkt om een spraakmakend 3Dkanjers project van de grond te tillen met als titel: Zorg voor elkaar.

In dit project gaan leerlingen uit de bovenbouw van circa 20 basisscholen in regio Gooi en Vechtstreek een jaar lang toewerken naar het lanceren van een innovatief zorgproduct. De hefboom van dit project is 3D-printen. Een inspirerende ontwikkeling die zowel jong als oud fascineert en innovatief en onderzoekend leren middels wetenschap & techniek stimuleert.

Met het project willen wij het volgende bereiken:

  • Het positief stimuleren van de attitude van leerlingen en leerkrachten in het primaire onderwijs rondom techniek, zorg, ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid;
  • Het verbinden van zorg en onderwijs middels innovatie (wetenschap & techniek);
  • Het verbinden van mensen van verschillende generaties en het aangaan van (nieuwe) sociale verbanden.

Het project kent 2 fasen. In fase 1 start de deelnemende school een eigen 3Dkanjers Experience. De betrokken leerlingen gaan dan samen met de leerkracht, onder begeleiding van 3Dkanjers, hun eigen 3D-printer bouwen en leren hier vervolgens mee te werken. In fase 2 wordt de verbinding gemaakt met het ontwikkelen en lanceren van een innovatief zorgproduct.

Heb je interesse om mee te doen?

Acht scholen hebben zich al aangemeld en zijn nu klaar met het bouwen van de 3D-printer. Wij zijn nog op zoek naar maximaal 13 (basis)scholen in regio Gooi en Vechtstreek (Hilversum, Kortenhoef/Nederhorst den Berg, Loosdrecht, Breukelen, Loenen/Vreeland, Maarssen en Westbroek/Hollandsche Rading, Bussum, Blaricum, Huizen, Laren en Naarden) die actief en in co-creatie het project tot een succes willen maken. Val je net buiten de regio, dan is het misschien toch mogelijk dat je mee kunt doen.

De investering, inclusief een volledige 3Dkanjers Experience, is € 2595,- (incl. btw) per school. Dankzij een forse tegemoetkoming van Rabobank Gooi en Vechtstreek zal de gevraagde financiële bijdrage per deelnemende school komen te liggen op € 1805,- (incl. btw). Dit bedrag kan nog lager worden, zodra nieuwe fondsen zich de komende periode aandienen.

Voor aanvullende informatie en/of toelichting kan je contact opnemen met Remco Liefting van 3Dkanjers op het telefoonnummer: 06 81 61 3221 of via e-mail: remco@3dkanjers.nl.