Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Koning Willem-Alexander in gesprek met 3Dkanjers

Koning Willem-Alexander opende afgelopen woensdag het nieuwe onderwijspark Ezinge in Meppel. In dit gloednieuwe en innovatief gebouw zijn onder meer het Drenthe College, regionale scholengemeenschap Stad & Esch en De Ambelt gevestigd. Na de opening kreeg Koning Willem-Alexander een rondleiding. Jos Kok, mede initiatiefnemer van 3Dkanjers, was er natuurlijk bij en kreeg de gelegenheid om het 3Dkanjers project Meppel nader toe te lichten.

3Dkanjers project Meppel
Stad & Esch gaat samen met 3Dkanjers een regionaal 3Dkanjers project opzetten. Het is een project waarin Stad & Esch met een groot aantal basisscholen uit de regio gaat samenwerken aan de bouw van 3D-printers. Maar het blijft niet bij de bouw alleen: als de printers in elkaar gezet zijn, gaan de leerlingen er natuurlijk ook verder mee aan het werk. En na afloop van het project blijven de 3D-printers natuurlijk gewoon op de basisscholen staan.

Het 3Dkanjers project is een mooi voorbeeld van het onderwijs waarmee Stad & Esch leerlingen wil voorbereiden op de toekomst. Daar hoort ook de toekomstige werkomgeving van de leerlingen bij. In hun werk zullen steeds meer leerlingen te maken krijgen met 3D-printers en 3D-printtechnieken. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Met de 3D-printer als inspiratiebron zal het 3Dkanjers project bij leerlingen in het basisonderwijs zeker de belangstelling voor techniek opwekken.


Je kan niet meer reageren, maar trackbacks en ping backs staan open.