149 students
Cursus: 3D-tekenen met Tinkercad

Ongetwijfeld één van de meest gebruikte 3D-tekenprogramma voor iedereen die start met 3D-tekenen. Tinkercad bestaat sinds 2011 en is in 2103 overgenomen door Autodesk. Autodesk is één van de grootste 3D-software ontwikkelaar in de wereld voor de professionele markt. Er is een aantal redenen waarom Tinkercad zo succesvol is:

  • Tinkercad is gratis.
  • Tinkercad werkt in je browser en je hoeft dus geen software te installeren (werkt niet op iPad).
  • Tinkercad is super makkelijk zelf te leren en kent een stijle leercurve.
  • De ontwerpen die gemaakt zijn in Tinkercad zijn zeer goed bruikbaar voor 3D-printen.

Tinkercad maakt in de basis gebruik van een aantal standaard geometrische vormen (kubus, cylinder, piramide, bol et cetera) waarmee je in principe alle denkbare modellen kan maken. Door vormen te combineren of door vormen als een soort ‘gum’ te gebruiken maak je weer nieuwe vormen. Daarnaast heeft Tinkercad een uitgebreide set van moeilijke vormen die weer makkelijk door de gebruiker zijn aan te passen. Je kunt ook voortborduren op ontwerpen van anderen. Tinkercad heeft namelijk een grote community van gebruikers die veelal hun ontwerpen openbaar hebben gemaakt.

Tinkercad is geschikt voor kinderen vanaf 8/9 jaar. Heb je als (jong)volwassene geen ervaring met 3D-ontwerpen, dan is Tinkercad ook een hele goede start.

In deze cursus laten wij je zien hoe je een account aanmaakt als leerkracht, zodat je ook de accounts van leerlingen kunt beheren en je vindt een aantal lessen die je zo in de klas kunt gebruiken.

  • Account aanmaken
  • Lessen
  • Voorbeelden

Instructor

User Avatar Remco Liefting

Gratis
NOTE: You have to pass these courses before you can enroll this course.