131 students
Cursus: Het Slicen van 3D-objecten met CURA

Net als bij een “gewone” printer heb je software nodig om te kunnen 3D-printen. Software om een object te maken en software om een object klaar te maken voor de 3D-printer. Dat laatste gebeurt in de “2D-wereld” nu altijd op de achtergrond via drivers en instellingen in het printmenu. In de “3D-wereld” zijn dit (nog) separate software applicaties: “Slicers”.

Een “Slicer” is een softwareprogramma waarmee objecten, die gemaakt zijn met een 3D-tekenprogramma of die gedownload zijn vanaf een deelsite, klaar gemaakt worden voor de 3D-printer. Een “slicer” zet een .stl of .obj bestand om in een .gcode bestand. Sommige “slicers” hebben ook aanvullende “widgets” waarmee de 3D-printer ingesteld en gekalibreerd kan worden.

In deze Cursus leer je meer over Cura. Dit is een open source software programma dat is ontwikkeld door Ultimaker en geroemd wordt in de wereld van 3D-printen. Cura kan niet alleen bestanden voor de Ultimaker klaar maken (slicen), maar ook voor diverse andere (open source) 3D-printers.

  • Introductie
  • Werken met Cura (basis)
  • Cura voor gevorderde
  • Handige Tips en Tricks

Instructor

User Avatar Remco Liefting

Gratis
NOTE: You have to pass these courses before you can enroll this course.