136 students

Het zelf oplossen van (moeilijke) problemen is één van de uitgangspunten van 3Dkanjers. Onderzoekend en experimenteel leren vraagt om een uitdagend project waarin fouten gemaakt mogen (moeten) worden en ervaren dat niet alles in één keer lukt. Dit maken de leerlingen (en leerkrachten) niet alleen mee tijdens het maken en printen van 3D-objecten, maar ook tijdens het bouwen (de 3Dkanjers Experience) en onderhouden van de 3D-printer. 3Dkanjers helpt scholen door het bieden van Support en een Online leerplatform.

3Dkanjers Support
Een 3D-printer is geen plug-and-play apparaat en enige zelfredzaamheid dient dus op een verantwoorde wijze ontwikkeld te worden. Dit doen wij op onze scholen onder meer met een 3Dkanjers coach. 
Deze kanjer geeft workshops en is gedurende het 3D-project de rots in de branding. Indien nodig komt hij/zij naar de school om eventuele problemen te verhelpen. Wij hebben ook een 3Dkanjers Community. De (online) community, met inmiddels meer dan 700 leerkrachten, is ontwikkeld om leerkrachten en andere betrokkenen te ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van hun 3Dkanjersproject. En natuurlijk hebben we ook een professionele ServiceDesk. Zodra het 3Dkanjersproject is afgerond en de leerkracht een 3Dkanjers certificaat heeft ontvangen, draagt de 3Dkanjers coach de support over aan één van de medewerkers van de ServiceDesk. Zij staan de leerkracht met raad en daad bij en hebben een directe lijn met de fabrikant.

3Dkanjers Leerportaal
3Dkanjers Leerportaal is onze Online leerplatform voor leerkrachten (PO en VO) over 3D-printen en het toepassen van de 3D-printer als leerinstrument in het klaslokaal. Deze aanvullende dienst staat niet alleen open voor scholen die met ons een 3D-project hebben doorlopen, maar ook voor scholen die zelf een 3D-printer hebben aangeschaft en hier meer uit willen halen.

Het leerplatform biedt thematisch diverse cursussen aan rondom 3D-printen. Ontdek bijvoorbeeld de werking van de 3D-printer en leer 3D-tekenen met een 3D-ontwerpprogramma. Ook ten aanzien van het oplossen van printproblemen en onderhoud van de 3D-printer hebben we praktische lessen gemaakt. Alle cursussen worden ondersteund met zowel beeld, informatieve teksten als videomateriaal. Informatief, kort en krachtig.

Een abonnement op 3Dkanjers Leerportaal geeft een leerkracht een jaar lang toegang tot alle cursussen. Een groot deel van onze cursussen zijn natuurlijk ook te gebruiken in de les. 3Dkanjers zal regelmatig nieuwe cursussen en lessen toevoegen op basis van de behoeftes die er zijn bij de leerkrachten.

Instructor

€75,00