[wpdreams_ajaxsearchpro id=1]
LEO, the Maker Prince

Op het Internet kwam ik afgelopen maand een leuk boekje tegen over Leo, the maker prince. Een Amerikaans geïllustreerd kinderboek, geschreven door Carla Diana, dat gaat over 3D-printen.

Het boekje start met een, naar mijn mening, voor volwassenen geschreven voorwoord over de ontstaansgeschiedenis van de “DIY maker movement” en de rol van MakerBot hierin. Op de volgende pagina wordt het gelukkig weer een kinderboek. Geschreven voor 5 to 8 jarige en natuurlijk voor “makers” van alle leeftijden, geeft de schrijfster aan.

Het verhaal gaat in eerste instantie over Carla zelf en hoe zij in haar jeugd haar creativiteit is verloren en dat ze uiteindelijk accountant is geworden. Ze beschrijft dat ze op een dag naar haar werk van haar fiets is gevallen en vervolgens Leonardo tegenkwam. Leo is een robot. Niet zomaar een robot, maar een echte 3D-printer. Leo vertelt, ondersteund met prachtige tekeningen, hoe een 3D-printer nu precies werkt en dat er meerdere 3D-robots zijn in Brooklyn (NY). Want daar speelt het verhaal zich af.

Vervolgens ontmoeten we een 7-tal 3D-printers cq. robots, waardoor de fantasie wordt geprikkeld over wat je nu allemaal kan maken met een 3D-printer. Uiteindelijk helpt Leo de fiets van Carla te maken en ze leven nog lang en gelukkig.

Een kort en grappig boekje dus, geschreven voor kinderen over 3D-printen. Geeft inspiratie en het is in het Engels. Met de plannen van staatssecretaris Dekker voor de invoering van tweetalig onderwijs is dat natuurlijk een leuke uitdaging. Het mooiste komt nog. Alle objecten/figuren in het boekje zijn te downloaden via Thingiverse.com en kunnen geprint worden op je eigen 3D-printer. Hoe leuk is dat.

Het boekje is (online) te verkrijgen via Amazon.com, Barnes & Noble en O’Reilly. Zie hiervoor de website van Leo: http://www.leothemakerprince.com


Je kan niet meer reageren, maar trackbacks en ping backs staan open.