Ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij jou op school of in je regio? Stuur met behulp van onderstaand informatieformulier je vraag en wij nemen direct contact met je op. Wil je een offerte? Ga dan naar onze 3Dkanjers webshop voor het doen van een offerte aanvraag.

Of neem direct contact op met één van onze specialisten:

  • Remco Liefting – W & T, 3D-printen
   Provincies: Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Brabant en Limburg
   E-mail: remco@3dkanjers.nl
   Telefoon: +31 (0)6 81 61 3221
  • Marcella van den Burg – W&T, VR/AR, Programmeren en Robotica
   E-mail: marella@wismon.nl
   Telefoon: +31 (0)30 73 70 348

 

  3Dkanjers 3D-arrangementen, 3D-printers en filament zijn ook te verkijgen bij onze partners:

   

  3Dkanjers support

  Loopt er een 3Dkanjers Experience bij jou op school? Dan kun je voor supportvragen direct contact opnemen met je 3Dkanjers coach of gebruik maken van onze supportpagina (bouwsupport) op onze community. Je dient hiervoor dan wel ingelogd te zijn.

  Informatieformulier 3Dkanjers

   Naam*:

   E-mail*:

   Telefoonnummer:

   Naam van de school:

   Plaats:

   Onderwerp:

   Uw vraag:


   3Dkanjers

   3Dkanjers_Remco-Liefting_Jos-Kok3Dkanjers is een initiatief van Remco Liefting en Jos Kok. Begin 2013 besloot Remco om naast zijn werk als organisatieadviseur zich in te gaan zetten voor het stimuleren van talentontwikkeling door wetenschap en techniek in het basisonderwijs. Hij zag de 3D-printer als een unieke kans om kinderen – op een speelse manier – in aanraking te laten komen met niet alleen techniek en wetenschap, maar ook met een andere manier van leren en ontdekken. Ook de wijze waarop 3Dkanjers initiatieven lokaal worden vormgegeven is kenmerkend te noemen. Leidende principes over organiseren en samenwerken worden in deze projecten met de betrokken partijen verkend, uitgedaagd en vernieuwd.

   In het voorjaar van 2013 heeft Jos, ook werkzaam als organisatieadviseur, het initiatief met verve omarmt en verder kleur gegeven in de Regio Hoogeveen. Als mede initiatiefnemer van 3Dkanjers heeft hij zich tot doel gesteld dat leerlingen van alle basisscholen in aanraking moeten komen met de 3D-printer. De jeugd maakt tenslotte de toekomst.

   Met ingang van 1 juli 2019 is 3Dkanjers onderdeel van WisMon.

   3Dkanjers, met een kleine 700 scholen marktleider in Nederland op het gebied van onderwijsprogramma’s rondom de 3D-printer, zocht al langer een partner om de groei in goede banen te kunnen leiden en het onderwijs rondom de 3D-printer te versterken. In WisMon vond 3Dkanjers deze partner.

   Ook WisMon, expert op het gebied van advies, nascholing, gastlessen, onderwijsontwikkeling en detachering van hybridedocenten voor het beta-, wetenschap- en techniekonderwijs, was op zoek naar een partner om haar activiteiten op het gebied van innovatief onderwijs verder uit te breiden. De onderwijsprogramma’s van 3Dkanjers zijn een perfecte aanvulling op de (advies)trajecten die WisMon uitvoert op het gebied van onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, virtual reality en ander innovatief bèta-onderwijs terwijl WisMon op haar beurt de professionele kennis in huis heeft om de onderwijsprogramma’s verder te ontwikkelen voor het toekomstgerichte onderwijs.

   3Dkanjers zal blijven bestaan als zelfstandige propositie binnen WisMon, maar wordt inhoudelijk versterkt door de samenwerking met WisMon’s andere onderwijsthema’s en het uitbreiden van de leergebieden. Remco Liefting en Jos Kok blijven de bekende aanspreekpunten voor 3Dkanjers.

   WisMon wil de komende jaren een vooraanstaande rol vervullen op het gebied van bèta, wetenschap en techniek in het onderwijs en scholen helpen om innovatief onderwijs op een zinvolle manier vorm te geven. We hebben heel veel zin om hier samen aan te werken.

   Onze Partners

   3Dkanjers wordt in Nederland ondersteund door de Rolf groep, Heutink, Reinders, ICT-leskisten, Basf/Innofil3D, Ultimaker, Dremel en onze service partner Lay3rs om het techniek onderwijs in Nederland een forse impuls te geven. Door deze krachtige samenwerking zijn we nog beter in staat om scholen te helpen met het actief en duurzaam inzetten van de 3D-printer in het klaslokaal.